Glimlach

GlimlachEen glimlach is als een zonnestraal, die door een dreigend wolkendek breekt. Het heeft de kracht harten te verwarmen en doet hardheid smelten. Daarmee kun je met je glimlach een ander blij maken. Ook jezelf kun je verblijden met je eigen glimlach. Het heeft invloed op je hormoonhuishouding, waardoor je meer ontspanning en vreugde ervaart. Zelfs als je doet alsof is dit al zo! Voel maar eens het verschil tussen eerst ‘aaaaa’ zeggen en dan ‘ieieiei’.

Wie glimlacht, geeft zichzelf een groot kado. Chinese wijsgeren, die zich bezig houden met seks, gezondheid -en het geheim van lang leven weten dit al eeuwen. De innerlijke glimlach vormt zelfs de basis van de ‘Healing Tao’. Dat is de door Mantak Chia voor westerlingen verteerbaar gemaakte versie van de voorheen hoogst geheime kennis.

Het alleen maar naar binnen toe glimlachen is één van de krachtigste en eenvoudigste meditaties. Volgens Saida Désilets, schrijfster van het boek ‘De sensuele vrouw’, maakt het ontvankelijker en bewuster. Het helpt volgens haar om externe prikkels om te zetten in interne prikkels en zodoende contact te maken met onze eigen innerlijke wijsheid.

Nu moet ik eerlijkheidshalve toegeven, dat ik eerst vrij sceptisch tegenover het helende effect van de innerlijke glimlach stond. Ik had veel onrust in me en was erg ongeduldig. Zoals vele anderen met mij ben ik opgegroeid met het idee, dat je vooral zo efficiënt mogelijk te werk moest gaan en het liefst zoveel mogelijk moest presteren. Toen ik jaren geleden voor het eerst naar binnen glimlachte, deed ik dat dan ook met een groot gebrek aan geduld en kwam al snel tot de conclusie, dat het niet werkte.

Inmiddels heb ik gelukkig wat meer rust in mijzelf gevonden. Dat maakt dat ik me heb kunnen openen voor het helende effect van de innerlijke glimlach. Eén van die effecten is dat je er rustig van wordt. Het had me veel stress bespaard als ik me eerder had kunnen openen voor deze eeuwenoude wijsheid. Nu neem ik juist, als ik denk daar geen tijd voor te hebben even een moment om te glimlachen. En inderdaad, het brengt me in contact met mijn innerlijke wijsheid.

Het is echt het proberen waard. Je hebt niets te verliezen en veel te winnen. Ik gun je veel warme glimlachen: voor anderen, van anderen en vooral voor en van jezelf  🙂

Warme groet, Callista

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

, , ,

Comments are closed.

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes