De vruchten van het afgelopen jaar

LampionnetjesGelukkig Nieuw Jaar!!

Voor velen begint een jaar met goede voornemens. Lang niet iedereen kijkt terug naar wat het afgelopen jaar heeft gebracht. Wie overnieuw wil beginnen en een betere versie van zichzelf wil worden, kan daarmee iets belangrijks over het hoofd zien: Het nieuwe komt voort uit het oude.

Wie kan zien wat er gegroeid is, kan daarop voortborduren. We hoeven niet overnieuw te beginnen. Als we kunnen zien wat er al is, kunnen we intenties zetten, die in lijn zijn met onze ontwikkeling.

We vergeten vaak terug te kijken en rennen liever in volle vaart vooruit. Daarmee doen we onszelf tekort. Door even stil te staan en te reflecteren, kunnen we waardering opbrengen voor onszelf en voor wat het leven ons gegeven heeft.

Een jaar lang hebben we allerlei ervaringen opgedaan. Al deze ervaringen hebben ons iets gegeven, ook als we ons dat niet meteen beseffen. Mocht dat zo zijn voor je, dan kun je je misschien een moeilijke periode van eerder in je leven voor de geest halen. Als de scherpe randjes van een pijnlijke periode gesleten zijn, kunnen we zien welk moois eruit is voortgekomen en wellicht dat je hier later de vruchten van hebt kunnen plukken.

Ook nu zijn er vruchten. Die zijn er steeds in allerlei stadia van ontwikkeling. Alles heeft zijn tijd. Waar vertrouwen is, kun je geduld hebben. Dat maakt dat wat je doet kan rijpen. Wat te vroeg geplukt wordt is bitter, wat niet geplukt wordt verrot. Pluk je vruchten in dankbaarheid als de tijd daar rijp voor is en onthoud, dat er een tijd is voor alles.

Oud & Nieuw

Het nieuwe is aanwezig in het oude. Wie in dankbaarheid terug kan kijken kan dat zien. De aandacht die we iets geven, is de voeding die het doet groeien.

Voor 2016 wens ik je de kracht van een dankbaar hart toe,want het is in dankbaarheid dat je kunt ontvangen wat je gegeven is.

Warme groet, Callista

Comments are closed.

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes