Intenties zetten

Sterretjes

Gelukkig nieuwjaar! Moge je beste wensen in vervulling gaan!
Een nieuw jaar, een nieuwe ronde, met nieuwe kansen: ga ervoor en maak er wat van!! Een nieuw jaar kan een goed moment zijn om je systeem te resetten. Om te kiezen waar je voor wilt gaan en om je focus te bepalen voor de rest van jaar.

De kracht van een heldere intentie is enorm. Een heldere intentie is een intentie die resoneert met jouw ziel op dit moment. Als dat zo is, dan voelt dat als een ontspanning. Het kan zijn dat je hart een sprongetje maakt, dat er een zekerheid is dat het klopt voor nu, of dat alles net een beetje lichter wordt. Ieder heeft zijn eigen manier en als je het zo één, twee, drie even niet weet, kun je vast in je herinnering een moment vinden, waarin je wist dat alles klopte.

Een manier om een heldere intentie te vinden, is om dat gevoel te ervaren. Dat gevoel dat alles klopt, dat alles op zijn plek valt. Weet dat je weet hoe dat is en ervaar het vervolgens in alle intensiteit. Adem het als het ware door je gehele systeem, zodat elke cel ermee vervult is…. en als dat zo is, gun jezelf dan de tijd om ervan te genieten. Vervolgens kun je jezelf de vraag stellen welk verlangen je voor dit jaar hebt.

Het antwoord is vaak eenvoudig en kan een vervolgstap zijn van waar je het afgelopen jaar al mee bezig bent geweest. Soms is het slechts een vaag gevoel van richting, soms weet je het gewoon even niet. Dat is oké! Gun het jezelf om het antwoord zo te ontvangen als het komt, ook als er geen klip en klaar doel uitrolt. Er is altijd een verlangen of intentie te vinden in het antwoord. Ook als je het niet weet. Dan kan er bijvoorbeeld een verlangen zijn om te ontspannen in dit niet-weten, of misschien is er een intentie om helderheid te verkrijgen over een bepaalde situatie. Weet dat je altijd precies op het juiste moment op de juiste plaats bent en dat je vanuit dit punt in staat bent om heldere keuzes te maken. Er is altijd een helder punt!

Als je een heldere intentie ontdekt hebt, ervaar dan wat de gedachte hieraan met je doet. Gebruik bij dit ervaren al je zintuigen: zie het, hoor het, voel het, ruik het en proef het. Adem het! Ervaar het met je hele wezen en neem er de tijd voor. Maak het echt en belichaam het. Schrijven is ook een manier om je intentie wezenlijk te maken. Schrijven uit de losse hand, zomaar je gedachten en je ervaringen volgen. Het kan zijn, dat er als vanzelf een stappenplan op schrift lijkt te komen, maar dat hoeft niet. Blijf je gewaar van je zintuigen tijdens het schrijven en ervaar of het klopt wat je schrijft.

Het grote voordeel van schrijven is, dat je het later na kunt lezen en je kunt verwonderen hoe alles als vanzelf in de richting van je verlangen lijkt te zijn gestroomd. Dat is namelijk wat er gebeurt als je intentie daadwerkelijk resoneert met wie jij bent en met waar jij staat. Als je een bewuste keuze maakt en het je dit met al je zintuigen tot je neemt, kun je het daarna loslaten en erop vertrouwen, dat je op onbewust niveau met deze keuze aan de slag gaat. Het loslaten van je intentie is hiervoor essentieel. Nadat je je intentie tot in de kern van je wezen hebt ervaren en je hiermee aan alles in je hebt laten weten hoe het voelt als je verlangen vorm heeft gekregen…, laat het dan los….

Ga gewoon verder met je leven waar je gebleven was en ontspan. Deze ontspanning zorgt voor het floreren van je onbewuste weten. Nadat je je intentie hebt gezet, is het aan je onbewuste. Het bewuste denken is rechtlijnig en volgt vaak de gebaande paden. Dit kan erg praktisch zijn. Het nadeel van deze kokervisie, is dat veel mogelijkheden over het hoofd worden gezien. Je onbewuste is associatiever en creatiever en staat meer open voor de ongekende mogelijkheden, die je intentie bewaarheid kunnen maken. Vanuit een ontspannen staat van zijn geeft het onbewuste deze informatie vervolgens door aan het bewuste. Een ieder heeft bepaalde filters, waardoor hij met zijn zintuigen de wereld ervaart. Je bent je slechts bewust van een klein deel van de gehele werkelijkheid.

Nadat je je intentie hebt gezet en je onbewuste de vrije teugel hebt gegeven, zul je je eerder bewust worden van die delen van de werkelijkheid, die vorm kunnen geven aan je verlangen. Geniet ervan!

Warme groet, Callista

Comments are closed.

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes