Seksualiteit

DageraadWie seksueel gezond is, kan zijn seksualiteit helemaal voelen, hier uitdrukking aan geven en hiervan genieten. Dit geldt dan ook voor de andere vlakken van het leven, want seksuele gezondheid is hetzelfde als emotionele gezondheid. Meestal leren we tijdens het opgroeien niet dat seksuele energie precies hetzelfde is als levensenergie. Seksuele gezondheid en levenslust gaan hand in hand. Wie levenslustig is, geniet van het leven in al zijn facetten, is seksueel vrij -en heeft toegang tot een enorm creatief potentieel.

Als je ernaar verlangt om je diepste verlangens vorm te geven en dat op de één of andere manier niet lukt, is dat een signaal dat je seksuele energie niet vrijuit stroomt. Naarmate je seksueel meer heel wordt, kun je ervaren hoe het steeds gemakkelijker wordt om uitdrukking te geven aan dat wat je graag wilt. Seksuele energie of LevensVuur is immers dezelfde energie als waar we mee creëren. Het helen van je seksualiteit begint met een goede balans. Wie in balans is, heeft een basis om op te kunnen bouwen. Het is dus belangrijk om naar je lichaam te luisteren en goed voor jezelf te zorgen. Daarmee geef je je LevensVuur een plek, om optimaal te branden.

Met een Levensvuur wat optimaal brandt, voel je je krachtig en vol zelfvertrouwen. Je bent wakker en tegelijkertijd ontspannen en je weet wat je wel of niet wilt. Er zijn veel dingen waar je van kunt genieten en je voelt je vrij om je te uiten.  Als onze seksuele energie geblokkeerd is, beïnvloedt ons hele wezen. Dan worden we fysiek en psychisch gespannen en ademen we niet meer voluit. Het gebrek aan zuurstof maakt dat ons vuur dooft en dat we ons lusteloos voelen. Gelukkig is dit proces vaak omkeerbaar. Door bijvoorbeeld ademhalingsoefeningen in combinatie met bepaalde bewegingen kan de energie weer meer stromen.

Een vuur kan zowel verwarmend als alles verterend zijn en dat geldt zeker ook voor je LevensVuur. Bij het stoken van een vuurtje is het belangrijk, dat je het kunt beheersen. Zo niet dan kan dat desastreuze gevolgen hebben. In het geval van je LevensVuur geldt dat voor je gehele functioneren. Zoals je een vuur stookt op een veilige plek, zo doe je dat als je je LevensVuur wilt aanwakkeren ook. Als je goed geworteld bent en stevig met beide benen op de grond staat, is er een veilige basis. Dan is er een fundament waarop je je LevensVuur kunt aanwakkeren. Ik kan niet genoeg benadrukken, hoe belangrijk dit is. Zorg dus voor deskundige begeleiding, als je oefeningen wilt doen ter bevordering van je seksuele gezondheid. Iemand die deskundig is, herken je aan de zorgvuldigheid, waarmee hij je proces begeleid. Die bouwt het rustig op en leert je hoe je je LevensVuur zo efficiënt mogelijk kunt laten branden.

Met een efficiënt gebruik van je LevensVuur, kun je met zo min mogelijk energie zoveel mogelijk bereiken. Er blijft steeds energie voorradig en je brandt niet op. Je blijft  in balans en kunt vol levenslust genieten van je creaties.

Als dit je dit graag wilt, kun je bij mij een LevensVuur-Traject volgen. Daarbij kun je individuele sessies aanvullen met groepslessen. Tijdens bijvoorbeeld een vuurloop, kun je je laten verrassen door je eigen kracht. Daarna kan deze oerkracht toegankelijker worden in dagelijks leven. Het doen van een vuurloop is een prachtige manier om wat je geleerd hebt te integreren.

Je kunt geheel vrijblijvend contact met me opnemen.

Warme groet, Callista

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes