Vuurlopen

Empowererd Fulfilling AuthenticEen vuurloop is een prachtig ritueel! Het nodigt uit tot het verbinden met je innerlijke vuur. Het maakt helder wat voedend is en wat niet. Zodoende wordt dit al van oudsher gebruikt voor overgangsfasen en transformatieprocessen.

Om over het vuur te gaan is het nodig om een enorme hoeveelheid energie te genereren. Als je innerlijke vuur even krachtig is als het vuur van de gloeiende kolen kom je er heelhuids overheen. Wat dat vraagt is om helemaal aanwezig te zijn, met alles wat er is. Als je dat kunt, sta je in je kracht.

Wie over de gloeiende kolen  gaat, wordt zich bewust van een voorheen ongekend potentieel. Zodoende is een vuurloop diep transformerend. Een transformatie, die doorwerkt in het dagelijks leven.

Voor aanvang van de vuurloop ga je ervaren, wat je ervan weerhoudt, om datgene te doen waar je eigenlijk naar verlangt. Het helemaal voelen van wat er is, geeft energie en kracht. Ook voor angst geldt dit. Zodra voorheen geblokkeerde energie vrijkomt, krijg je direct meer toegang tot je intuïtie. Dat is je kompas, die je richting geeft. Het maakt dat je de stappen zet, die op dit moment het beste bij je passen. In dit geval  kan je  intuïtie je vertellen, of je al dan niet de stappen over de gloeiende kolen wilt zetten.

Het gaat er dus niet om dat je over het vuur gaat, maar dat je kiest vanuit kracht en niet vanuit patronen, die gebaseerd zijn op angst: vechten, vluchten -en bevriezen. Je mag dus helemaal kwetsbaar zijn en hoeft jezelf niet volgens het vechtpatroon te pushen. Noch vlucht je weg of bevries je door de angst. In plaats daarvan voel je je angst volledig, buigt deze om naar kracht -en besluit dan om al dan niet de stappen over de kolen te zetten. Het kan heel krachtig voelen om ‘nee’ te zeggen. Met je aanwezigheid bij het krachtige vuur veranker je bovendien deze kracht.

Er is een tijd voor alles. Soms vraagt het leven van je om te gaan en soms is de tijd niet rijp. Wie beslist vanuit authentieke kracht, beweegt in de richting van zijn diepste verlangens. ~Callista

Wie zich wel geroepen voelt om over het vuur te gaan, voelt zich daarna meestal euforisch. Als dit mogelijk is, is er veel meer mogelijk. Zodoende geeft  het een enorme boost aan het zelfvertrouwen. Het blijft me verwonderen, welke veranderingen in gang gezet kunnen worden, door dit prachtige ritueel!

 

Warme groet, Callista

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes