Zelfverwezenlijking

OntluikenIn mij huist een diep verlangen naar zelfverwezenlijking. Het is de drijfveer achter alles wat ik onderneem. Dit is waardoor ik mij voort laat stuwen: door de intense wens, om uitdrukking te geven aan wat in mij huist. Om mijn leven vorm te geven volgens wie ik in wezen ben. In deze versie zijn lichaam, geest en ziel geïntegreerd.

In het dagelijks leven is dit een hele kunst, die ik met vallen en opstaan leer verstaan. Steeds meer en steeds vaker mag ik ervaren, hoe alles samen valt. Op die momenten, dat lichaam geest en ziel één zijn, ervaar ik een kracht die zacht en vloeibaar is. Mijn gedachten zijn dan helder en resoneren diep in de kern van mijn lichaam. Het is dan alsof elke cel ‘Ja!’ zegt. ‘Ja!’  tegen het hier en nu en tegen het leven in al haar facetten. ‘Ja!’ tegen alles wat in mij huist: mijn licht en mijn schaduw.

Ook het omgekeerde is het geval: hoe vaker ik ‘Ja!’ zeg tegen alles in mij, hoe vaker ik die zachte kracht mag ervaren. Het is daarom dat ik ‘schaduwwerk’ beoefen; waarom ik mij erin train om de diepste diepten van mijn wezen te verkennen. Die diepten waar datgene huist, wat lang niet aan de oppervlakte mocht komen. Die ongewenste en onbewuste delen van mijzelf, waartoe ik de weg blokkeerde. Blokkades, die innerlijke verdeeldheid tot gevolg hebben, die ten koste gaan van helderheid en daarmee ook van kracht.

Hoe vaker ik die ooit verloren gewaande paden in mijzelf betreed, hoe meer begaanbaar zij worden. De weg naar mijn kern wordt steeds toegankelijker. In eerste instantie in ‘trainingssituaties’ en daardoor ook steeds vaker in het dagelijks leven. Op die momenten ben ik gecenterd.  Vanuit deze focus geef ik uitdrukking aan wie ik in wezen ben. Deze geconcentreerde aanwezigheid gaat als een laserstraal door afleidende beschermlagen heen. Zo wordt het steeds gemakkelijker om me te focussen op dat wat van wezenlijk belang voor mij is en kan ik steeds meer ontvangen wat werkelijk bij mij past.

Dat is voor mij het proces van zelfverwezenlijking: om me te focussen op het wezenlijke in mij en steeds ontvankelijker te zijn voor wat daarmee resoneert. Het is een ware passie geworden, met het verdwijnen van blokkades komt zoveel levenslust vrij!  Deze passie wil ik graag met anderen delen. Als je wilt weten hoe, kun je  bij ‘aanbod’ kijken. Het is een wonderlijke, intense en prachtige ontdekkingstocht, die ik een ieder gun!

Warme groet, Callista

Comments are closed.

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes